برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
تاریخ ایجاد10/02/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 45قیمت: 6800 تومان
تعدادمشاهده1
دانلود پاورپوینت با موضوع مسجدجامع ساوه
بخشی از مطالب:
مسجد جامع ساوه از اولین مسجدهایی است که در ایران و در شهر ساوه ساخته شده و طی دورههای مختلف توسط هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شدهاست.
پیشینه مسجد هزار و دويست - سيصد سال پيش چند تا اوستا بناي قمي و ساوجي دور هم جمع شدند، طرح يك مسجد كوچك و جمع و جور را كشيدند، آستین هایشان را بالا زدند و با کنار هم گذاشتن خشتهای گلی آفتاب خورده، چند تا شبستان را دور تا دور یک حیاط مستطیل شکل بنا کردند. این مسجد یکی از اولین مسجدهای ساخته شده در ایران است؛ هرچند مسجد کهنسال در طول قرنهای بعد آن قدر تغییر کرد، که دیگر چیزی از آن مسجد اولیه باقی نمانده. حالا دور تا دور حياط مستطيل - مربع شكل مسجد جامع شهر ساوه را يك گنبد زيبا، چندين شبستان، ايوانهايي بلند و مناري رشید گرفته است. این مسجد زیبا آن قدر تزئينات جور واجور معماری روی طاقها و دیوارهایش دارد که میتوان به عنوان یک موزه به دیدنش رفت. مسجد جامع ساوه در طول تاريخ تغييرات زيادي كرده؛ گنبدخانه مسجد كه از قديميترين بخشهاي آن است، قرن چهارم و پنجم در ضلع جنوبي بنا شده، مناره مسجد متعلق به قرن ششم است، ايوان غربي در قرن هشتم و بعد از غارتگريهاي مغول ساخته شده و حتي قاجاريها هم دستي بر سر و روی مسجد کشیدهاند. مسجد جامع ساوه بدون شك سند اصلي تاريخ، مذهب و فرهنگ شهر ساوه مي باشد كه در همه حال ديدگان نكته سنج، مورخين جغرافيا نويسان وسياحان را به خود جلب نموده است اين مسجد در خيابان سلمان ساوجي و درجنوب شهر ساوه واقع مي باشد
.
کتیبه های تاریخ دار بنا
در بنا کتیبه هایی وجود دارد که آنها را ، با توجه به نوع، متعلق به قرن چهارم هجری قمری دانسته اند؛ اما قدیمی ترین کتیبه تاریخ دار بنا، که بر مناره آن جای دارد، مورخ به 504 و حاوی نام محمد بن ملکشاه است. بر محراب گچ بری شده گنبدخانه، تاریخ 705 ثبت است؛ بر محراب شبستان شرقی گنبدخانه نیز، کتیبه ای از قرن هشتم هجری قمری وجود دارد که فقط رقم صدگان آن خوانده می شود و تاریخ آنرا به احتمال 710 تا 729 دانسته اند؛ و که ای در همان گنبد خانه مورخ 922 است. تاریخ کتیبه ایوان جنوبی به حساب ابجد 936 می شود.
با توجه به یک بیت شعر در کتیبه ایوان غربی، آنرا حاوی ماده تاریخ احتمالی ساخت ایوان دانسته اند:
این میمون بنای بی کم و کاست عمل شاه وردی بناست
که از آن تاریخ 719 به دست می آید.
کلمات کلیدی مرتبط: دانلود , پاورپوینت , با , موضوع ,مسجدجامع , ساوه , , ,